Hovězí vývar s restovaným celerem a nudlemi

Celer je odpradávna známý jako velmi účinné mužské afrodiziakum. Kromě toho působí na bakterie a plísně v ústech a v žaludku, léčí trávicí poruchy a zlepšuje peristaltiku střev. V neposlední řadě celer pomáhá také při hubnutí, takže by v honbě za vysněnou postavou na talíři rozhodně neměl chybět. Nezapomeňte tedy při přípravě valentýnského menu na polévku s nízkokalorickými nudlemi.

Polévka (1)

Ingredience pro 2 porce:

  • 1x balíček Slim Pasta nudlí bez nálevu,
  • 500 ml hovězího vývaru,
  • 50 g kořenové petržele,
  • 250 g celeru,
  • 20 g másla,
  • 10 g hladkolisté petržele,
  • sůl a pepř na dochucení.

Jak na to

Zeleninu očistěte, petržel a 100 celeru nakrájejte na menší kostky a zbytek celeru nastrouhejte najemno.V hrnci rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou petržel, celer a zeleninu krátce restujte. Zalijte hovězím vývarem, ochuťte solí a pepřem a vařte do poloměkka. Přidejte nastrouhaný celer a vařte dalších pár minut. Konjakové tagliatelle propláchněte pod tekoucí vodou, nechte okapat a přidejte do polévky. Na závěr přisypte nadrobno nakrájenou petrželku.