Vegetariánský ramen s pak choi a konjakovými nudlemi

Připravte si lahodnou polévku, která vévodí japonské kuchyni. Ač je původ ramenu připisován Číně, přetahuje se o pomyslné první místo s japonským národním jídlem sushi. Slovo ramen pochází z čínského slova „lamian“, což doslovně znamená „vytažené nudle“. A právě nudle a silný vývar jsou základem této polévky. Na jeho přípravu se používají nudle, masový vývar, maso, mořské řasy, vejce, houby, sojová omáčka, saké a miso. Existuje však nespočet receptů s různými ingrediencemi a tzv. ramenští kuchaři tráví roky zdokonalováním své polévky kombinováním jejich poměrů, aby našli dokonalou rovnováhu. Existují dva základní typy této polévky – udon s pšeničnými nudlemi a soba s žitnými nebo pohankovými nudlemi. My vám přinášíme recept na třetí typ – ramen s konjakovými nudlemi Slim Pasta. Připravili jsme jej na vegetariánský způsob a věříme, že si ho zamilujete, jako my.