POLÉVKY

Polévka s čočkou a slaninou

Polévka s čočkou a slaninou

Co budete potřebovat:

1 balení Slim Rice
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 cibule, jemně nasekaná
150g pancetty, nakrájené na malé kostičky
1 mrkev, nakrájená na malé kostičky
1 lžička mletého kmínu
½ lžičky mleté kurkumy
2 stroužky česneku, jemně nasekaného
1 chilli paprička, jemně nasekaná
1½ litru kuřecího vývaru
250g červené čočky
1 polévková lžíce nahrubo nasekané čerstvé petrželky na ozdobu

Jak na to!

Na mírném plameni rozehřejte v hrnci olej a přidejte cibuli, polovinu pancetty a mrkev.
Vařte do změknutí zeleniny cc 7-10 min.
Přidejte kmín, kurkumu, česnek a chilli a vařte 2-3 minuty.
Přilijte kuřecí vývar a přidejte čočku. Přiveďte k varu, zakryjte a duste na mírném ohni, dokud čočka nezměkne cca 20-25 minut. Občas promíchejte.
Připravte Slim Rice dle návodu na balení.
Přidejte rýži do polévky a důkladně promíchejte.
Těsně před tím, než bude polévka je hotová, osmahněte zbývající pancettu dozlatova na malé pánvi.
Polévku rozdělíme do misek, posypeme smaženou slaninou a petrželkou. Podávejte horké.

Polévka milagutannir

Polévka milagutannir

Co budete potřebovat:

1 balení Slim Rice®
1 malá nakrájená cibule
2 nakrájené stonky celeru
1 nakrájená mrkev
50 g másla
1½ lžíce hladké mouky
1½ lžičky kari
1 litr kuřecího vývaru
½ jablka - oloupané, zbavené jadýrek a nakrájené
1 vykostěné kuřecí prso bez kůže
nakrájené filé
sůl a čerstvě mletý černý pepř
1 špetka sušeného tymiánu
100 ml smetany ke šlehání

Jak na to!

Připravte Slim Pastu® dle návodu na obalu.
Na másle ve velkém polévkovém hrnci osmahněte cibuli, celer a mrkev.
Přidejte mouku a kari. Vařte dalších 5 minut.
Přilijte kuřecí vývar, dobře promíchejte a přiveďte k varu. Duste asi půl hodiny.
Přidejte jablko, Slim Rice, kuřecí maso, sůl, pepř a tymián. Vařte 15 až 20 minut.
Vmíchejte smetanu, ozdobte čerstvým tymiánem a podávejte.

Polévka Tom Yum Goong

Polévka Tom Yum Goong

Co budete potřebovat:

1 balení Slim Rice
2 lžíce thajské červené kari pasty
400ml (1 plechovka) kokosového mléka
200g (1 plechovka) kukuřice
16 cherry rajčátek
1 červená chilli paprička na tenké plátky
250g syrových vyloupaných krevet
500ml vroucího kuřecího vývaru
4 lžíce nahrubo nasekaného čerstvého koriandru

Jak na to!

Na mírném plameni zahřejte červenou kari pastu v hrnci, dokud nezačne syčet ve vlastním oleji.
Vmíchejte kokosové mléko a přiveďte k jemnému varu.
Připravte Slim Rice dle návodu na balení.
Přidejte kukuřici a duste po dobu 3-4 minut.
Přidejte rýži, cherry rajčátka, chilli papričku a krevety. Duste cc 3-4 minuty.
Přidejte kuřecí vývar a ozdobte koriandrem.
Naběračkou rozdělte do čtyř misek a podávejte horké.

Gruzínská polévka charčo

Gruzínská polévka charčo

Co budete potřebovat:

750g jehněčích krátkých žeber, nakrájených na 2,5 cm kousky
1 balení Slim Rice
65g nasekaných vlašských ořechů
½ lžičky papriky
½ lžičky čerstvých a nasekaných lístků koriandru
50g sušených třešní
¼ lžičky tymiánu
1 lžíce nasekané petrželky na ozdobu
3 lžíce slunečnicového oleje
1 litr vody
1 stonek celeru
1 nakrájená mrkev
½ lžičky černého pepře
2 nakrájené střední cibule
3 bobkové listy
4 lžíce kečupu
¼ lžíce pikantní omáčky
1 lžička cukru
2 lžíce čerstvé citronové šťávy
¼ lžičky šalvěje
2 lžičky soli
3 prolisované stroužky česneku
80ml suchého červeného vína

Jak na to!

Opečte jehněčí kousky ve slunečnicovém oleji s česnek dozlatova. Dejte stranou.
Přiveďte vodu k varu ve velkém hrnci.
Přidejte jehněčí, 1 lžičku soli a snižte teplotu. Vařte při nízkém varu po dobu 30 minut.
Připravte Slim Rice dle návodu na balení.
Přidejte rýži a všechny ostatní ingredience. Vařte po dobu 15 minut při pomalém varu.
Snižte teplotu a vařte po dobu dalších 30ti minut.
Podáváme ozdobené nasekanými bylinkami.

doprava  doprava   Doprava zdarma    doprava    doprava

PŘI NÁKUPU NAD 600 KČ DOPRAVA ZCELA ZDARMA
 

Boršč

Boršč

Co budete potřebovat:

1 balení Slim Rice
500g červené řepy, oloupané a nakrájené na kostky
1 mrkev, oloupaná a nakrájená
1 pastinák, oloupaný a nakrájené na kousky
1 nakrájený pórek, pouze bílá část
1 cibule
90ml, čerstvě vymačkané citronové šťávy
½ lžičky nového koření
½ lžičky muškátového oříšku
3 bobkové listy
1½ litru hovězího vývaru
sůl a čerstvě mletý černý pepř
250ml zakysané smetany
4 lžíce nasekaného čerstvého kopru
Žitný chléb

Jak na to!

Vložte do hovězího vývaru řepu, mrkev, petržel, pórek, cibuli, citrónovou šťávu, nové koření, muškátový oříšek, a bobkový list. Přiveďte k varu a snižte teplotu. Nechte probublávat po dobu 2
hodin.
Mezitím si připravte Slim Rice dle návodu na balení.
Polévku sundejte z plamene, přidejte rýži a rozmixujte na pyré ručním mixérem.
Dochuťte solí a pepřem.
Vraťte polévku na mírný plamen a zahřívejte po dobu 2-3 minut.
Rozdělte do misek, ozdobte zakysanou smetanou a koprem. Podávejte s žitným chlebem.

Gaspáčo

Gaspáčo

Co budete potřebovat:

200g Slim Rice
6 větších krajíců chleba s odstraněnou kůrkou
1½ kg čerstvých červených rajčat
2 naloupané a rozpůlené okurky bez slupky
1 červenou papriku, kterou rozpůlíme a vyndáme zrníčka
1 nakrájenou červenou cibuli
1 stroužek česneku
120ml extra panenský olivový olej
1 lžíce octa
1 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
¼ lžičky mletého kmínu
Sůl a čerstvě namletý pepř
2 stonky celeru, s listy připojeny
120 ml naloupaných volně rozdrolených mandlí

Jak na to!

Nakrájejte 3 krajíce chleba na malé kostičky a dejte na stranu. Namočte zbývající 3 krajíce chleba v misce s vodou po dobu 10 minut. Vymačkáme přebytečnou vodu a dejte stranou.

Připravte Slim Rice podle návodu na obale.

Na čtvrtky nakrájejte rajče, povařte v horké lázni po dobu 10sekund. Poté nechte na několik minut vychladnout, aby se z nich dala sloupnout slupka.

Rozkrájejte okurku, papriku a cibuli a přidejte k rajčatům.

Nasáklý chléb společně s česnekem společně promixujte v kuchyňském robotu. Pak přidejte rajčata se zeleninou a pořádně promixujte. Postupně přidávejte až 90ml oleje, octa, citrón a kmín. Do této promixované směsi přidejte Slim Rice a dochuťte solí a pepřem.

Nechte odpočinout nejméně 2-3minuty pře podáváním. Najemno nakrájejte celer a zbývající okurky s paprikou a cibulí. Přidejte do rozehřáté pánve a osmahněte na středním plameni. Pak si dozlatova osmahněte mandle a dejte stranou. Na mírném ohni dozlatova osmahněte na kostky nakrájený chléb.

Chlazené gaspáčo podávejte s nakrájenou zeleninou, teplými topinkami a mandlemi.

Produkty Slim Pasta zakoupíte v lékárnách Benu či Mojelékarna.cz.
Zeptejte se svého lékárníka či lékárnice a ti Vám objednají Váš oblíbený druh Slim Pasty do 24 hodin.
Prodejce Slim Pasty najdete v sekci prodejny. 

coco

gorilla

lekarnacz

skopek

Contours

MojeLekarna

benu

paralekarna

LEKARNA TESNOV

bianco e nero

aktin

ronnie

cnadystore

cooladancerazdvafit

allvegan

biocentrum krakov

dia

hanka kynychová

hb

eu-organic-logo-colour

Kvalita, obsah a hodnoty produktů Slim Pasta jsou pravidelně kontrolovány leaderem na britském trhu v této oblasti, společností Foodtest Laboratories Ltd. Slim Pasta je vyráběna na základě nejvyšších a nejpřísnějších standardů EU.

Tato stránka používá cookies. Vice info

Přihlášení